Ώρα έναρξης

10:30 πμ

Σάββατο, Απρίλιος 13, 2019

access_time
Ώρα λήξης

1:00 μμ

Σάββατο, Απρίλιος 13, 2019

access_time
Διεύθυνση

Αθήνα

location_on

Αόρατες διαδρομές με το περιοδικό Σχεδία

Σας προσκαλούμε σε μία διαφορετική περιήγηση στην πόλη. Σε μία «αόρατη διαδρομή» από οδηγούς του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Οδηγοί σε αυτές τις περιηγήσεις είναι τρεις άνθρωποι του περιοδικού. Και για τους τρεις, ο δρόμος ήταν (ή και παραμένει) κάτι πολύ σημαντικότερο από μια διαδρομή. Σηματοδοτεί την απώλεια. Την απώλεια της ασφαλούς κατοικίας, της στέγης, του ζεστού καταφυγίου που είναι το σπίτι για τον καθένα μας. Η Μαρία και ο Λάμπρος, δύο οδηγοί στις «Αόρατες Διαδρομές» (αυτός είναι ο τίτλος των περιηγήσεων), είναι ή υπήρξαν άστεγοι. Ο δρόμος ήταν ή παραμένει το «σπίτι» τους.

Στα πρότυπα αντίστοιχων περιηγήσεων που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού (Μόναχο, Αμβούργο, Βασιλεία, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Πράγα, Ταϊπέι/Ταϊβάν κ.ά.), οι διαδρομές που ακολουθούν οι περιηγήσεις της «σχεδίας» περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.ά).

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο κέντρο της Αθήνας και τερματίζουν στην πλατεία Βάθης. Στη συνέχεια, η ομάδα του Living English Studio θα περπατήσει μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο για μία σύντομη συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@livingenglishstudio.gr ή στο 210 9763049. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους συμμετέχοντες του Living English Studio αλλά και στο ευρύ κοινό.

• Σημείο συνάντησης: Γραφεία περιοδικού σχεδία Νικίου 2, 10560 Αθήνα • Διάρκεια: περίπου δυόμισι ώρες (Η περιήγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες)

• Κόστος συμμετοχής: 8€* (5€ για μαθητές και φοιτητές)

• Η συμμετοχή ανέργων και συνταξιούχων είναι δωρεάν

• Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 15 ετών και άνω

• Οι περιήγηση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα ενώ και η παρουσίαση και η συζήτηση θα γίνει στην αγγλική

• Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά γκρουπ είναι τα 15 άτομα και ο ελάχιστος αριθμός είναι τα 5 άτομα οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα για το περιοδικό σχεδία και τις «Αόρατες Διαδρομές» μπορείτε να βρείτε στο www.shedia.gr