Στο Living English Studio πιστεύουμε ότι η ευχέρεια στην προφορική επικοινωνία μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω της συνεχούς εξάσκησης. Με αυτό το σκοπό προσφέρουμε από την ίδρυσή μας το 2011 εργαστήρια προφορικής επικοινωνίας για ενηλίκους.

Οι εκπαιδευτές μας  δεν διδάσκουν με την παραδοσιακή έννοια, αλλά λειτουργούν με το δεδομένο ότι οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της μάθησης και τους παρακινούν να πάρουν την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Με αυτό τον τρόπο, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για την αποτελεσματική επικοινωνία στο διεθνές περιβάλλον του 21ου αιώνα.

Εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών και των απαιτητικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, είναι πολύ εύκολο για τα κέντρα εκμάθησης να επικεντρωθούν στην αυστηρή εφαρμογή ενός ακαδημαϊκού προγράμματος αγνοώντας εξολοκλήρου το κοινωνικό πλαίσιο και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελείται η μάθηση. Ωστόσο, αυτοί οι βασικοί παράγοντες συνθέτουν την ολιστική προσέγγιση των εργαστηρίων μας στο Living English Studio. Η εκμάθηση γίνεται σε ένα άνετο, χαλαρό και ευρύχωρο περιβάλλον, όπου ο εκπαιδευόμενος χρησιμοποιεί τις κοινωνικές του δεξιότητες για να συναναστραφεί με άλλους στην Αγγλική γλώσσα.

Είπαν για εμάς  :

«Ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπορούσα να μιλήσω στα Αγγλικά πιο ελεύθερα»

“Σε λιγότερο από δύο μήνες, ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπορούσα να μιλήσω στα Αγγλικά πιο ελεύθερα χωρίς να με απασχολεί αν ήμουν απόλυτα σωστός ή όχι. Η Barbara έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε μαθαίνει ότι το να επικοινωνείς είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μένεις σιωπηλός επειδή δε νιώθεις σίγουρος για τα Αγγλικά σου. «Άστο να βγει» ήταν ένα από τα motto της και πιστεύω ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Οι συναντήσεις είναι πολύ διαδραστικές, γεμάτες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες και πολύ καλά οργανωμένες, γεγονός που βοηθάει στο να εμπλακείς περισσότερο και να αποκτήσεις καλύτερη αίσθηση της γλώσσας. Μερικές φορές εντυπωσιαζόμουν από το πόσο καλά οργανωμένη ήταν η συνάντηση. Πραγματικά μόνο ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία και πάνω από όλα αγάπη για τη διδασκαλία θα μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο μάθημα. Για μένα αυτός ο χρόνος δεν ήταν μόνο ένας τρόπος να επικοινωνώ στα Αγγλικά πιο ελεύθερα αλλά και να αλλάξω τη στάση μου απέναντι στη γλώσσα. Συστήνω ανεπιφύλακτα τα εργαστήρια σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει έναν εναλλακτικό και μοναδικό τρόπο να μάθει και να μιλήσει Αγγλικά. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς θα νιώθει το ίδιο με μένα.”

Νίκος Πολύζος

«…μοιραστείτε συναρπαστικές και διασκεδαστικές στιγμές μέσα και έξω από το studio»

«Η παρακολούθηση των εργαστηρίων στο Living English Studio ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία όχι μόνο για να «ξεσκονίσω» τα Αγγλικά μου αλλά και για να τα εμπλουτίσω με πολλλές νέες εκφράσεις και λεξιλόγιο για την καθημερινή ζωή. Τα εργαστήρια γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο.  Εξασκείσαι προφορικά παίζοντας παιχνίδια, ακούγοντας μουσική ή συζητώντας για πολλά και διαφορετικά θέματα. Η κ. Lyons είναι ένας πολύ υποστηρικτικός και ενθαρρυντικός άνθρωπος που σου προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης ώστε να μην βαρεθείς ποτέ! Το καλύτερο κομμάτι είναι η γνωριμία με καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι συναρπαστικές και διασκεδαστικές στιγμές μέσα και έξω από το studio! »

Δήμητρα Κοσμοπούλου

«..όχι μόνο βελτίωσα σημαντικά την προφορά μου αλλά εμπλούτισα και το λεξιλόγιό μου»

Η εκμάθηση Αγγλικών στο Living English Studio ήταν καταπληκτική εμπειρία για μένα. Παίρνοντας μέρος σε συζητήσεις από μια πληθώρα ενδιαφέροντων θεμάτων, μπόρεσα να βελτιώσω την ικανότητα μου στην κριτική και δημιουργική σκέψη, δύο πολύ σημαντικές δεξιότητες που με βοήθησαν να σκεφτώ νέες ιδέες, να δω τα πράγματα από μια άλλη οπτική, να λάβω ενημερωμένες αποφάσεις και να εκφράζω τη γνώμη μου με μεγαλύτερη σαφήνεια. Επίσης, όντας μέλος μιας ομάδας ενηλίκων κατάφερα να βελτιώσω τη δεξιότητα της συνεργασίας. Η αφοσίωση στην ομάδα με βοήθησε στο να αποδώσω καλύτερα και να συμμετέχω περισσότερο. Τέλος, το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι μιλώντας με μια έμπειρη Αμερικανίδα εκπαιδεύτρια, όχι μόνο βελτίωσα σημαντικά την προφορά μου αλλά εμπλούτισα και το λεξιλόγιο μου (συμπεριλαμβανομένων ιδιωματικών εκφράσεων, phrasal verbs κλπ.) με διασκεδαστικό τρόπο.

Αλέξανδρος Κουρεντας