Καλωσήρθατε!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μιλάς Αγγλικά. Εν μέρει, αυτός είναι ο λόγος που είσαι εδώ. Μπορεί να αναρωτιέσαι εάν «χρειάζεσαι» αυτό το εργαστήριο. Μπορεί να είσαι εδώ επειδή νομίζεις ότι «δεν μπορείς να μιλήσεις» ή επειδή νιώθεις ότι «πρέπει να κάνεις κάτι» με τα Αγγλικά που ήδη ξέρεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος που σε έφερε στο εργαστήριο μας, χαιρόμαι που είσαι εδώ. Έχω ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το εργαστήριο χαίρονται να μιλούν Αγγλικά και να επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη. Μια από τις πεποιθήσεις που καθοδηγούν τις δραστηριότητές μου είναι ότι η μάθηση πρέπει να είναι διαδραστική και διασκεδαστική. Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι αυτό το εργαστήριο δεν θα είναι μόνο μια επανάληψη των Αγγλικών με τον τρόπο που τα έχεις μάθει μέχρι τώρα αλλά μιας σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα σε βοηθήσουν να μιλάς Αγγλικά με ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στο Orange County Outdoor School όπου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την βιωματική εκπαίδευση. Ανέπτυξα και οργάνωσα δραστηριότητες βιωματικής μάθησης σε εξωτερικούς χώρους στα βουνά της Κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα το 1988 και ξεκίνησα να διδάσκω Αγγλικά σε ένα ιδιωτικό σχολείο ενώ παράλληλα παρέδιδα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες. Συνειδητοποίησα ότι ο βασικός στόχος αυτού του είδους διδασκαλίας ήταν η προετοιμασία για επιτυχή αποτελέσματα σε εξετάσεις και όχι η πραγματική δυνατότητα προφορικής επικοινωνίας. Έτσι μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να εξερευνήσω νέες μεθόδους για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Άρχισα να προσθέτω μαθητο-κεντρικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα και παρατήρησα πως οι εκπαιδευόμενοι έδειχναν μεγαλύτερη αφοσίωση, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και τελικά ανέπτυξαν πολύ καλύτερη προφορική επικοινωνία.

Το Living English Studio ήταν η πραγματοποίηση της επιθυμίας μου να διευρύνω την μεθοδολογία εκμάθησης των Αγγλικών σαν ξένη γλώσσα. Πιστεύω ότι μια ομάδα από ενθουσιώδεις και αφοσιωμένους συμμετέχοντες που έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την γλώσσα με επωφελή -επαγγελματικά και προσωπικά- τρόπο, συμβάλει και στην αλλαγή του τρόπου εκμάθησης της ίδιας της γλώσσας.

Από τότε, έχω αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που εμπλουτίζουν τα εργαστήριά μου. Επίσης, έχω αναπτύξει μια ολιστική μεθοδολογία διδασκαλίας, σύμφωνα με την οποία τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης και της ηγετικής ικανότητας.