ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορείς να μιλήσεις Αγγλικά. Εν μέρει, αυτός είναι ο λόγος που είσαι εδώ. Μπορεί να αναρωτιέσαι εάν «χρειάζεσαι» αυτό το εργαστήριο. Μπορεί να είσαι εδώ επειδή είσαι πεπεισμένος-η ότι «δεν μπορείς να μιλήσεις» ή επειδή νιώθεις ότι «πρέπει να κάνεις κάτι» με τα Αγγλικά που ήδη ξέρεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος που σε έφερε στο εργαστήριο μας, χαιρόμαστε που είσαι εδώ. Έχουμε ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το εργαστήριο χαίρονται να μιλούν Αγγλικά και επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη. Μια από τις υποθέσεις που καθοδηγούν τις δραστηριότητές μας σε αυτό το εργαστήριο είναι ότι η μάθηση πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι αυτό το εργαστήριο δε θα είναι μόνο μια επανάληψη των Αγγλικών που έχεις μάθει μέχρι τώρα αλλά το αποκορύφωμα μιας σειράς δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα σε βοηθήσουν να μιλάς Αγγλικά με ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια.

Είμαι η Barbara Lyons, μια εκπαιδευτικός που τροφοδοτείται από περιέργεια, θέληση και ενδιαφέρον να διευρύνει το πεδίο της μεθοδολογίας εκμάθησης ξένων γλωσσών. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στο Orange County Outdoor School όπου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την εμπειρική μάθηση. Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες σε παιδιά, ανέπτυξα και οργάνωσα δραστηριότητες πρακτικής εκμάθησης.
Εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα το 1988 και ξεκίνησα να διδάσκω Αγγλικά σε παιδιά και ενήλικες. Από τότε, έχω αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που εμπλουτίζουν τα εργαστήριά μου. Επίσης, έχω αναπτύξει μια ολιστική μεθοδολογία διδασκαλίας, σύμφωνα με την οποία τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται ως ένα εργαλείο για την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης και της ηγετικής ικανότητας. Ίδρυσα το Living English Studio, ένα εκπαιδευτικό κέντρο που προσφέρει εποικοδομητικά εργαστήρια προφορικής επικοινωνίας.
Όταν δεν βρίσκομαι στο Studio ή μπροστά από τον υπολογιστή μου, θα με βρείτε να εξερευνώ κάποια ορεινή περιοχή καθώς έχω πάθος με την πεζοπορία και το τρέξιμο.

Είμαι η Κέλλυ Σταυριδάκη, μία εκπαιδευτικός με πάθος που αγαπά να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους. Πιστεύω ότι οι έφηβοι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από το πάθος και τις φρέσκιες ιδέες τους. Αφού ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δούλεψα ως καθηγήτρια Αγγλικών. Καθώς είχα όμως την ανάγκη να αναπτύξω τις μεθόδους διδασκαλίας μου και να εισάγω τη δημιουργικότητα και τις τέχνες στην εκπαιδευτική διαδικασία, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία. Φοίτησα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Creative Arts in Education, όπου είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μερικά από τα πιο ξακουστά δημιουργικά σχολεία, πράγμα που μου ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το πάθος να διδάσκω με νέους και καλλιτεχνικούς τρόπους.
Αγαπώ το χορό και πάντα βρίσκω ενδιαφέρον να συμμετέχω σε θεατρικά σεμινάρια. Όταν βρίσκω λίγο χρόνο, κάνω εξορμήσεις στη φύση, μαγειρεύω και λατρεύω να απολαμβάνω νέες γεύσεις.