Καλωσήρθατε!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορείς να μιλήσεις Αγγλικά. Εν μέρει, αυτός είναι ο λόγος που είσαι εδώ. Μπορεί να αναρωτιέσαι εάν «χρειάζεσαι» αυτό το εργαστήριο. Μπορεί να είσαι εδώ επειδή είσαι πεπεισμένος-η ότι «δεν μπορείς να μιλήσεις» ή επειδή νιώθεις ότι «πρέπει να κάνεις κάτι» με τα Αγγλικά που ήδη ξέρεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος που σε έφερε στο εργαστήριο μας, χαιρόμαστε που είσαι εδώ. Έχουμε ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το εργαστήριο χαίρονται να μιλούν Αγγλικά και να επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη. Μια από τις υποθέσεις που καθοδηγούν τις δραστηριότητές μας σε αυτό το εργαστήριο είναι ότι η μάθηση πρέπει να είναι διαδραστική και διασκεδαστική. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι αυτό το εργαστήριο δε θα είναι μόνο μια επανάληψη των Αγγλικών με τον τρόπο που τα έχεις μάθει μέχρι τώρα αλλά μιας σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα σε βοηθήσουν να μιλάς Αγγλικά με ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στο Orange County Outdoor School όπου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την βιωματική εκπαίδευση. Ανέπτυξα και οργάνωσα δραστηριότητες  βιωματικής μάθησης σε εξωτερικούς χώρους στα βουνά της Κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα το 1988 και ξεκίνησα να διδάσκω τα Αγγλικά  σαν ξένη γλώσσα σε ένα ιδιωτικό σχολείο και κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες, που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η στρατηγική και ο βασικός στόχος αυτού του είδους διδασκαλίας είχε την προετοιμασία για επιτυχή αποτελέσματα σε εξετάσεις και όχι την πραγματική δυνατότητα προφορικής επικοινωνίας. Έτσι μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να εξερευνήσω νέες μεθόδους για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.  Άρχισα να προσθέτω στο πρόγραμμα μαθητο-κεντρικές δραστηριότητες. Οι εκπαιδευόμενοι γίνονταν όλο και ποιο αφοσιωμένοι σε αυτό που έκαναν,  απέκτησαν αυτοπεποίθηση και τελικά ανέπτυξαν πολύ καλύτερη προφορική επικοινωνία στα Αγγλικά.

Το Living English Studio ήταν η πραγματοποίηση της επιθυμίας μου να διευρύνω την μεθοδολογία εκμάθησης  των Αγγλικών σαν ξένη γλώσσα.  Πιστεύω ακράδαντα ότι μια ομάδα από ενθουσιώδεις και αφοσιωμένους  συμμετέχοντες που τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν την γλώσσα με τρόπο που θα ωφεληθούν προσωπικά και επαγγελματικά, θα συμβάλουν και στην αλλαγή του τρόπου εκμάθησης της ίδιας της γλώσσας

Από τότε, έχω αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που εμπλουτίζουν τα εργαστήριά μου. Επίσης, έχω αναπτύξει μια ολιστική μεθοδολογία διδασκαλίας, σύμφωνα με την οποία τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης και της ηγετικής ικανότητας.